DIY: Olkipukin modernisointi

tiistai 24. marraskuuta 2015

Olkipukkeja pyörii varmaan melkein kaikkien nurkissa. Tai jos ei (niin kuin meillä), niitä löytää kirppareilta tosi edullisesti. Omani sain työpaikaltani.

Olkipukki kuuluu jouluun, mielellään kuusen alle, jos sellaisen sattuu jouluna hankkimaan. Kuitenkin sen perinteinen punainen ulkoasu on mielestäni hieman.. noh, liian perinteinen. Itse tykkään joulukoristeissa minimalismista ja siitä, että pienillä muutoksilla saa tehtyä perinteisestäkin koristeesta modernin, kuitenkaan muuttamatta sen olemusta täysin.  Siihen tähtäsin tälläkin kertaa, kun muokkasin olkipukista meidän sisustukseemme sopivamman. Heittäydyin suorastaan hurjaksi ja korvasin punaisen nauhan mustalla nahalla.

Tämä projekti ei ole mitenkään kauhean haastava, joten en oikein tiedä olisiko eri vaiheita tarvinnut kuvata tämänkään vertaa.  No, sain tänään postissa Olympuksen kompaktijärkkärin, joten pitihän sitä hieman testailla!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan irrotin olkipukkien punaiset nauhat. Näyttää muuten ihan veikeältä tuo alastonkin versio. Kieputin punaisen nauhan tavoin tilalle mustaa nahkanauhaa, jota olen joskus leikellyt SPR:ltä ostamastani nahkatakista. Suunnittelin aluksi käyttäväni mustaa matonkudetta, mutta koska minulla oli vain rulla hyvin epätasaista kudetta, en viitsinyt sitä käyttää. Mutta jos jollain löytyy sellaista parempilaatuisena ja haluaa hieman kevyemmän lopputuloksen, sen käyttö voi olla ihan suositeltavaa!


Tarkoituksenani oli kuvata tähän loppuun jokin kaunis jouluasetelma, mutta nyt joudumme kuitenkin tyytymään vain lampaantaljalle aseteltuihin olkipukkeihin. Huomasin nimittäin, että meillä ei oikein ole mitään muita koristeita, kun kultaisia joulupalloja ja pieni valkoinen kuusi (joka ei mielestäni sopinut tähän yhtään).  Tarkoittaa siis sitä, että täytyy tehdä hankintoja tai lisää askarteluja! 

Millaiset joulukoristeet ovat parhaita? Perinteiset, pelkistetyt vai ovatko joulukoristeet ihan turhuutta?


8 kommenttia :

 1. onnea kamerasta! :D no onks se nyt hyvä?? joulukoristeissa oon samalla linjalla! simppeliä ja selkeetä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On hyvä, kevyt ja kätevä. Parempi kun se mun Canon! :D Menee vaan hetki tottua kun tuntuu kädessä niin erilaiselta.

   Poista
 2. Kivasti olet tuunannut olkipukin! Itse pidän paljon perinteisistä joulukoristeista ja varsinkin tonttuja meiltä löytyy. Muuten arvostan joulukoristeissa yksinkertaisuutta ja plussaa tulee aina luonnonmateriaaleista, joulukuuseeni en esimerkiksi muovia ja glitteriä halua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Samoin, mielestäni kaikkein yksinkertaisimmat koristeet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Ja totta, luonnonmateriaalit on aina plussaa!

   Poista
 3. Tähän DIY-projektiin jopa mulla riittää taidot! Taidankin pistää heti testiin - ensin vaan pitää hommata ne perinteiset pukit :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kun kokeilemaan sitten kun pukki löytyy! :D

   Poista
 4. Aika kivan pienellä muutoksella lopputulos on paljon modernimpi :) Tosi kivat tuli! :) Ei tarvitse olla enää joulunpunaista niin kuin lapsena. On hienoa, että muut värit pinkistä turkoosiin ovat saapuneet joulukoristeisiin :) Meillä ollaan taivuttu tylsemmin yksinkertaiselle tyylille, jotka ovat väreiltään musta-hopea-kulta-valkoinen-akselilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, tosiaan tosi helppo ja edullinen muutos! :) Niin on, itse asiassa kävin juuri Hong Kongissa ihmettelemässä turkooseja ja vaaleanpunaisia muovikuusia. :D Ihan hauskoja, mutta olen silti pitäytynyt melko maltillisissa väreissä. Ja toisaalta, musta, hopea, kulta ja valkoinen ovat sellaisia värejä, joihin ei heti kyllästy. Eipähän tarvitse joka joulu hankkia uusia koristeita. :)

   Poista

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .