PARVEKKEEN UUDET TUULET

torstai 11. kesäkuuta 2015

Parvekeprojekti edistyy nopeaan tahtiin! Tähän mennessä partsille on rakennettu pöytä ja isompi istuin, ostettu parvekematto, kaksi murattia sekä niille ruukut. Myös kulahtanut lattia maalattiin uudelleen. 

Muistin virkistämiseksi kuvaa viime viikolta:


ENNEN

JÄLKEEN


Jussilla on viimepäivinä riittänyt hommaa pihakalusteiden rakentamiessa. Vaan onneksi kaikki materiaalit löytyivät puutavarasta maaleihin meiltä omasta takaa. Puuosat on rakennettu pääosin valmiista paloista, joten rakentaessa ei paljoa tarvinnut edes sahata tai hioa.   

Mielestäni huonekaluissa käytetyn tiikin sävyisen maalin olisi saanut jättää yhteen tai kahteen kerrokseen, sillä sävy on tällä hetkellä makuuni vähän liian kirkas. Toisaalta aurinko luultavasti haalistaa sitä, joten sävy saattaa jo pian olla sellainen mitä halusinkin. Ehkä parempi siis näin.

Koska meidän parvekkeella ei ole lasitusta, tulee sisustuksessa eteen haasteita. Olisi ollut kiva laittaa pöydän alle tavallinen matto ehkä jollain kuvioinnilla, mutta koska lasittamaton parveke on niin sään armoilla, ei se olisi ollut hyvä ratkaisu. Tämän vuoksi ostettiin Etolasta kosteutta kestävä parvekematto. Valikoima oli melko suppea, mitä nyt useista kaupoista katselin, joten päädyttiin ihan tällaiseen mustaan vaihtoehtoon.
Jyväskylän kaduillakin nähdyistä neulegraffiteista sain innoituksen mustaan viirinauhaan. Ehkä virkkaamalla olisi voinut saada kivempaa jälkeä, vaan kun en osaa... Postaan kuitenkin kolmioiden neulomisesta ohjeen lähiaikoina! 

Jälkeenpäin mieleeni tuli myös, että esimerkiksi mustista hamahelmistä, kernikankaasta tai nahasta voisi saada ulkoilmaa kestävät parvekeviirit. Ehkä kokeilen jotain näistä myöhemmin.

Epätasainen puulaatoitus ennen maalausta. Nuo ruskeat objektit eivät ole mokkapaloja (:D) vaan ihan keittiösientä, jota me yleensä käytetään tämän tyyppisen maalin levitykseen.

Sekä puulaatat että huonekalujen osia on maalattu Bilteman ulkokäyttöön soveltuvalla kuultomaalilla, jota oli jäänyt reippaasti yli aiemmista projekteista. Harmi vain, että laatoista ei tullut kovin kirkkaan sävyisiä, vaikka mielestäni ne varsin hyvin puunasin ennen maalikerrosta. No, lopputulos on kuitenkin tasaisempi kuin  mitä aiempi auringon haalistama laatoitus.

Tarkoituksena olisi vielä rakentaa valmiista puurimoista ritilä isomman istuimen taakse seinää vasten. Siihen voisi laittaa pihakasveja ja muita koristeita roikkumaan.


Nyt täytyy toivoa hyviä kelejä, jotta parvekkeelle pääsisi nauttimaan muustakin kun viileistä tuulenpuuskista. :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .