VUOKRA-ASUNNON KEITTIÖSSÄ

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Keittiön sisustaminen on pitkään ollut mulle jonkin asteen murheenkryyni, etenkin kun meidän keittiö on melko epäkäytännöllinen. Ei sinällään ihme, sillä talon rakentamisen aikaan 50 -luvulla tilan käyttö on ollut melko toisenlaista mitä tänä päivänä. Tasoilla ei nimittäin juuri ole tilaa sähkölaitteille eikä hedelmäkulhoille.
Olen jo pitkään kaavaillut keittiöön graafisempaa ilmettä, ja pohtinut erityisesti puun ja mustan sekä valkoisen suhdetta sisustuksessa. Aiemmin keittiön taso oli päällystetty kokonaan puukuvioidulla D-C-Fix -muovilla, jonka eilisen sisustusvimman kourissa päätin vaihtaa mustaan vastaavanlaiseen. Taso on alkuperäisesti päältä jonkinlaista (erittäin läikykästä) muovia ja reunasta puuta, jonka halusinkin jättää näkyviin kontrastia tuomaan.
Koska vuokra-asunnossa ei voi hirveän laajoja remppoja ominpäin tehdä, olemme turvautuneet pääasiassa juuri maalailuun sekä värillisiin kontaktimuoveihin. Pari vuotta sitten päällystimme keittiön vaaleansiniset kaapitkin D-C-Fixillä, mutta koska kyllästyimme vähän aikaa sitten puukuosiin, otimme ne pois ja maalasimme ovet kokonaan valkoisiksi. Harmi, kun en ole dokumentoinut aiempia vaiheita.

Keittiössä on siis runsaasti kaappeja, mutta päällystetty taso on tiskipöydän sekä ruokapöydän lisäksi ainoa pöytätaso. Tiskipöydälle mahtuu oikeastaan hädintuskin tiskit, sillä siihen on mahdutettu pieni pöytätiskari.

Tavarat hakevat vielä hieman paikkojaan. Sisustuksessakin vähemmän on enemmän, mutta kun kivoja tavaroita vaan on niin paljon. Tuntuuko kenestäkään muusta ikinä siltä, että tavaroita ja koristeita olisi vaikka millä mitalla, mutta kaikkia ei vaan saa laitettua esille?  6 kommenttia :

 1. Tosi kivan näköinen keittiö ja muutenkin ihana sisustus koko asunnossa! Olen itsekkin suunnitellut teippailua jo pidemmän aikaa, mutta mahdollinen muutto ei oikein innosta tekemään mitään väliaikaista, vaikkei tämä kaupaksi tunnukkaan menevän. Ärsyttävää, kun ei tiedä, saako tässä nyt asua vielä vuosia vai pitääkö alkaa etsimään uutta asuntoa jo talvella. Ja kyllä, myös liuta tauluja ja muuta kivaa pikkusälää, ideoista puhumattakaan, odottaa vielä edellisenkin muuton jäljiltä sängyn alla ja varastossa täälläkin. Pitäisi nyt saada tämä kämppä edes hieman edustavampaan kuntoon, niin pääsisi itsekkin värkkäämään sisustuspostauksia tuon ainaisen musajorinan keskelle. Meidän sisustustyylimme muuten ovat yllättävänkin samantapaiset, vaikka täällä värimaailma vähän synkempi onkin :)

  http://kuolevanauringonalla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :)
   Olen itsekin miettinyt samaa, että mitä kannattaa laittaa kun ei koskaan tiedä kauanko tässä asuu. Toisaalta, teippaus on melko edullinen ja suht nopea toimenpide, joten jos tekee mieli laittaa vähän jotain uutta niin suosittelen silti. Toivottavasti tilanne muuton suhteen kuitenkin ratkeaa pian, on varmasti melko stressaavaa!

   Olisipa ollut hauska katsoa kuvia kodistasi, jään siis odottelemaan sisustuspostauksiasi. :)

   Poista
 2. Käytännöllisiähän nuo vanhat keittiöt eivät etupäässä ole, mutta sitäkin hurmaavampia! Ainakin tämä pieni siivu mitä näissä kuvissa näkyy, saa kerrassaan hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, toisaalta 50-luku sisustuksessa miellyttää myös omaa silmää, ainakin huomattavasti enemmän mitä esimerkiksi 80-90 -lukujen tyylit. Kiitos paljon, ihana kuulla! :)

   Poista
 3. teillä sentään on keittiö, meidän keittokomerossa sitä laskutilaa on 30x30cm :D mutta hyvä idea toi päällystäminen! mistä ostit tota muovia? meilläkin on se taso ihan kulahtanu ja samoin ikkunalaudat, joiden pinta on jotain ihme päällystettä... ps. nähäänkö joku päivä? vaikka ens viikolla! oon heinäkuun lomalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut teidän keittiö on just hurjan kiva! Haluisin, et keittiö olis lähellä olohuonetta niin olisi helpompaa syödä ja juoda isolla porukalla samassa tilassa :-D Teillä on just silleen!

   Ostin ton muovin Etolasta, mutta Prisma myy kans, tosin vähän kalliimmalla. Ja joo, meillä on ikkunalautojen reunat teipattu valkoseks ku en kestä niitä... Vanhat asunnot <3

   ps. Nähää vaan, ens viikko passaa! Kivaa :)

   Poista

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .