DIY: Kalenteri elokuulle

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Aloin haaveilla seinäkalenterista pari päivää sitten. Ajankohta on sikäli vähän hassu, kun yli puolet vuodesta on jo vierähtänyt.  Tässä vaiheessa ei perinteisen almanakan hankinta tunnu järkevältä vaihtoehdolta, joten päätin aikani kuluksi suunnitella kalenterin pelkästään elokuulle.

Koska kalenterin tuunaus oli kaikinpuolin mukavaa puuhaa, päätin tehdä hommasta tavan: tästä lähtien teen joka kuukaudelle kalenterin, jonka julkaisen PDF-muodossa blogissani aina edellisen kuun lopussa. 

En tosiaan ole mikään graafikko, tykkään vaan näperrellä tietokoneella vähän kaikkea blogin ulkoasusta simapullojen etiketteihin. Käytän pääsääntöisesti apunani ilmaisohjelmia kuten Gimpiä, Scribusta ja Inkscapea. Niissä on toki omat puutteensa, mutta mielestäni niilläkin saa ihan kohtalaisen hyvää jälkeä aikaiseksi kun aikansa näpertelee.

Tarkoituksenani on lähinnä kehittää taitojani ja kokeilla samalla erilaisia tyylejä. Eri kuukausien kalenterit eivät siis välttämättä tule edustamaan samaa tyyliä keskenään. Tai ehkä siinä tapauksessa, mikäli into ja inspiraatio hiipuvat! Ehkä sitten vuoden vaihteessa voisin kokeilla sitä, että tuunaisin ja laittaisin jakoon koko vuoden kalenterin kertaheitolla. 


Mikäli siis haluat elokuun kalenterin itsellesi, voit käydä tulostamassa sen täältä! :)

4 kommenttia :

 1. Se on kaunis :) yhtä aikaa ihanan yksinkertainen, herkkä ja raikas :) hyvin tehty!

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen kalenteri! Ja tosi kiva että laitat jakoon meille lukijoillekin :)

  psneverstopsmiling.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.. vai miten se menikään :D

   Poista

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .