REVONTULIA HIUKSISSA

torstai 2. heinäkuuta 2015

Jokin aika sitten pohdin kovasti, että mitä tekisin hiuksilleni ja samalla päätin, että kun Color Maskit loppuvat, palaan takaisin luonnolliseen hiusväriin. Vaan miten kävikään...Koska olen vähän jo kyllästynyt pastellisävyihin, ajattelin siirtyä hiusten suhteen kohti uusia tuulia. Sain jostain päähäni, että revontulen sävyt voisivat näyttää hiuksissa hyvältä. Sattumoisin löysin Pinterestistä kuvia korealaismalli Irene Kimin hiuksista:


  

Päätin sitten jälleen vetäistä latvat vaaleiksi, vaikka sitä mun ei enää pitänyt tehdä. Kokeilin tällä kertaa Be Your Mood -merkkistä vaalennusainetta, joka lupaa jopa 7 asteen vaalennuksen.  Kuten arvella saattaa, ei mun tukka platinablondiksi vaalentunut. En sitä tosin odottanutkaan, eli ei haittaa. Tavoitteena kun ei ollut sävyttää latvoja pastellisiksi, jolloin puhtaan vaalea pohja olisi ollut tärkeä.

Väripaketissa tuli mukana pieni suti, jota käytin ensin vaalennusaineen levittämiseen ja sitten värikkäisiin raitoihin. Tällä kertaa siis ripsariharja jäi käyttämättä!

Ostin kokeiluun Biozellin Color Maskin sävyssä Night Sky, joka vaikuttaisi olevan ihan käypää tavaraa. Kun KC:n Color Maskit loppuvat, voisin ostaa tilalle Biozellia sävyssä Raspberry, jota sitten voisin sävytellä lilaksi sinisen kanssa. 


Värjäys meni kutakuinkin näin:

1. Vaalensin vaalennusaineella hiusten latvat. Lopputulos oli jotain liukuvärjäyksen ja dipattujen latvojen väliltä. Aikaisemmin värjätyille raidoille en tehnyt yhtikäs mitään.

2. Väri kerrallaan värjäsin raitoja pienellä sudilla melko intuitiivisesti. Kokeilin erilaisia suhteita Color Maskien ja hoitoaineiden kanssa, jotta sain hiuksiin erilaisia sävyjä.

3. Annoin maskien vaikuttaa 35-45 minuuttia, sillä mielestäni ohjeessa kerrottu aika on yleensä liian vähän.


Hiukset näyttävät muuten oikeasti hieman tummemmilta kuin mitä kuvassa.  
Itse olen aina värjännyt ja vaalentanut hiuksia kotioloissa melko huoletta. Olen jopa huomannut, että kun latvaa on vähän vaalennettu, tuntuu hius paljon paksummalta ja jotenkin kivemmalta. Suoristus sekä kiharat pysyvät huomattavasti paremmin. Mulla on luonnostaan tosi lasimainen hius, joten kun hius on hiukan vahingoittunut, tuntuu se paremmalta kuin täysin ehjänä. Ehkä jos hius olisi valmiiksi huokoisempaa, ei tällaisia kotioperaatioita tulisi suoritettua. 

Omasta mielestäni värjäys onnistui aika hyvin, vaikka varmasti moni kampaaja voisikin kauhistella tällaista suurpiirteisyyttä. :D Pieni kauhun pilkahdus ja epävarmuus toki käväisivät mielessä kun värit olivat päässä... No, onneksi loppu hyvin kaikki hyvin!


! Vaikka hiustenvärjäys kotona on edullisempaa kuin kampaajalla, niin en sitä silti suoralta kädeltä suosittele. Mikäli hiemankaan radikaalimpi hiustenvärjäys tai -vaalennus kotona aiheuttaa epävarmuutta, suosittelen ehdottomasti kääntymään kampaajan puoleen. Epäonnistumisen riski on nimittäin huomattavasti suurempi kotioloissa!

6 kommenttia :

 1. Ihanan väriset hiukset! Käy sulle tosi hyvin :) Itsekin haaveilen jostakin pastelliväristä hiuksissa, mutta hirmu työ saada tää mun brunette pää vaaleaks :D
  • Life à la Annika •

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Totta kyllä, vaalennusprojektissa on oma hommansa ja se vaatii kärsivällisyyttä. Etenkin jos ihan tummista hiuksista lähtee liikkeelle!

   Poista
 2. hei mageet! sulle sopii noi hurjat värit 😃 ite oon tällä viikolla haaveillu platinablondista. tekisköhän toi väri mulle semmosen? mistä ostit ton? pelottaa vaan kun on niin vaikee saada sopiva sävy sit takas kotikonstein 😬 kerran tuli tumman ruskeet ja vihertävät hiukset kun ostin jonku medium blond -värin 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Sulla kuitenkin on aika vaaleat hiukset ennestään, joten saattaa tuolla onnistuakin! Ostin Sokokselta, tosin siellä oli myös muita vaalennusaineita tarjouksessa (Garnieria muistaakseni). Tietty siihen päälle voi sit lätkästä jonkun sävyn, mielellään jonku tosi vaaleen, ettei käy just niin et sit tulee liian tummat! :D

   Poista

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .