MUSTA TÄHTI

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

En ole vielä tänäkään jouluna törmännyt mieleisiini joulukoristeisiin kauppoja kierrellessäni. Oma mieltymykseni koristeista on melko moderni, ilman pikkutarkkoja koristeita tai glittereitä. Tähän saakka olen väsännyt koristeita itse. Ja oi kiitos mieltymyksestäni yksinkertaisuuteen, koristeiden teko ei ole kovin haastavaa.

Tällä kertaa askartelin läpinäkyvästä muovista joulutähden. Pahoittelen sitä, ettei jokaisesta vaiheesta ole kuvaa. Päätin tehdä kahdeksansakaraisen version, sillä symmetrisyyden vuoksi se on yksinkertaisempi. Toki tämän voi tehdä myös viisi-, kuusi- tai seitsemänsakaraisena, ihan miten haluaa ja jaksaa nähdä vaivaa! 

Mitä tähän tarvitsee?

  • ohutta muovia
  • kynän, viivottimen ja sakset
  • kuumaliimapistoolin tai jotain muuta nopeasti kuivuvaa liimaa
  • spraymaalia

Lähdin liikkeelle sabluunan tekemisestä. Piirsin sabluunan ohuelle läpinäkyvälle muoville, mutta myös esimerkiksi pahvi tai paksu paperi käyvät. En malttanut jäädä viilaamaan sabluunaa täydelliseksi, sillä innoissani halusin siirtyä seuraavaan vaiheseen. Tämän vaiheen siis voi tehdä tarkemmin!

Aloin piirtää toiselle muoville yksittäisiä sakaroita, niin että näin sabluunan muovin läpi. Jätin jokaisen sakaran reunoille 0,5-1,0 cm ylimääräistä, koska halusin tähden olevan koholla. Ylimääräisen osan voi päättää itse sen mukaan, kuinka koholla olevan tähdestä haluaa. Tästä vaiheesta minulla ei ole valitettavasti kuvaa.

Kun viimein sain sakarat piirrettyä, leikattua ja mallailtua niitä suhteessa toisiinsa, taitoin ne puoliksi varovasti. Tämän jälkeen liimasin ne yhteen kuumaliimapistoolilla. Liimaukset jäivät aika rumasti näkyviin tähden takaosaan, mutta sehän ei haittaa. Tietenkään tähteä ei kannata jättää läpinäkyväksi, mikäli ei halua rumien liimojen kuultavan etupuolelle!Kun tähti on muuten kasassa on aika maalata se mieleiseksi. Spraymaalia saa suihkuttaa aika monta kerrosta, jotta jälki ei ole läpikuultavaa. Näin liimauksetkin jäävät siististi piiloon.


Lopuksi vielä neulalla reikä yhden pidemmän sarakan reunaan ja siitä langalla roikkumaan mieleiseen paikkaan. Itse en vielä päättänyt, mihin paikkaan tähden sijoitan, koska muutkin koristeet hakevat vielä paikkaansa. :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .