VIIMEAIKOJEN KIRPPUTORILÖYTÖJÄ

torstai 5. helmikuuta 2015

Moni varmaan on huomannut, että viimeaikoina lehdissä on kirjoiteltu paljon suomalaisten varallisuudesta - tai pikemminkin varattomuudesta. 

Ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä, että me opiskelijat ollaan usein vähävaraisia, etenkin siinä tapauksessa jos emme tee opintojen ohessa töitä tai nosta opintolainaa. 

Itsellänikään ei suunnattomasti ole varaa laittaa kalliisiin heräteostoksiin rahaa. Silloin kun mun tekee mieli shoppailla jotain, mitä en välttämättä tarvitse, suuntaan kirpputorille. Heräteostokset eivät haittaa niin paljoa, kun niihin ei ole uponnut liikaa rahaa. 

Mielestäni halpa ei tarkoita aina huonoa, etenkään kirpputorilla. Tai ainakin oletan, etten olisi ikimaailmassa löytänyt Vagabondeja kenkäkaupasta seitsemällä eurolla. Vaan kirpparilta löysinkin! Niissä ei ollut juurikaan käytön jälkiä. 
Pyörin yhtenä päivänä SPR:n kirppiksellä toivoen löytäväni "sellaisen nahkalaukun, joka on nähnyt elämää, mutta on silti hyvässä kunnossa". En tiedä kuuliko lampunhenki ajatukseni nurkan takana, mutta löysin kuin löysinkin nahkalaukun, vieläpä kotimaisen ja vanhan. Ja parasta oli, että se maksoi vain 20 senttiä! Ihan hullun vähän.


Kirppareilta löytää myös hyvin tarvikkeita tee-se-itse -juttuihin. Esimerkiksi nämä matonkuteet maksavat todella vähän, EkoCenterissä niissä on muistaakseni kilohinta. Eikä se ollut paljoa. Näistä olen parhaillani tekemässä raitamattoa eteiseen, saa nähdä kuinka onnistuu!


Jyväskylässä on mielestäni ihan hyvä kirpputoritarjonta. EkoCentereitä on useampi, samoin SPR:n kirppareita, keskustan Centrum on etenkin nuorten suosima ja  Seppälässä sijaitseva Kirpparilla.fi on ihan valtava. Tuleeko mieleen jotain muita paikkoja, joissa kannattaisi ehdottomasti käydä?6 kommenttia :

 1. seppälässä on myös kirpputorimarket, josta voi löytää mummokamaa :-) tosin aika kallis yleensä. hei mullakin on noita matonkuteita, joista pitäis kutoo matto. otin mummolasta varmaan jätesäkillisen joskus monta vuotta sitten ja sit oon omista topeista ja paidoista leikannut rääsyjä kun ne on mennyt huonoiksi. onks sulla jossain mattopuut vai missä meinasit kutoa?=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan! Paitsi se on ehkä siirtynyt toisiin tiloihin(?) ei ainakaan ollut vähän aikaa sitten samassa paikassa missä aiemmin. Kai se siinä lähellä silti nykyäänkin on. :)

   Mietin kans, et vois leikellä vanhoista vaatteista/lakanoista lisää matonkuteita, jos nuo valmiit rullat loppuu. Oliskin mattopuut.... ajattelin kokeilla neuloa tosi paksuilla puikoilla :DD Jälki ei tosiaan oo yhtä tiheetä, mitä mattopuilla sais aikaan. Varmaan virkkaamallakin onnistuis paremmin, mutta kun en osaa enää! Onko sulla mattopuut käytettävissä tai ootko tehnyt aiemmin mattoja? :)

   Poista
 2. Ei mulla oo enkä oo isoilla mattopuilla koskaan tehny, mut taitokeskuksessa tourulassa saa vuokrata mattopuita ja sieltä pitäis saada jotain ohjaustakin! En kyllä tiiä minkä hintasta, oon ootelluettä äiti innostuis lähtee kaveriks kun sillä on kokemustakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, enpä tiennyt tuosta! Hyvä tietää, jos joskus vaikka innostuis kokeilemaan. :)

   Poista
 3. Oon kyllä muuten virkannu yhen pyöreen maton mut ei siitä tullu mitään ku noi ite tehdyt kuteet on niin epätasasia, purin sen kun oli niin ruma :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! :( Noi mun kuteet on kans vähän epämääräsiä, joten saa nähdä käykö mun matolle sama kohtalo :D

   Poista

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .