DIY: Hapsutakki

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015


Kirjoitin muutama päivä sitten 70 -luvun vaatteista ja hapsutakin tuunausprojektista. Hapsutakki tuli valmiiksi melko nopeasti, joten ehdin lämpimässä kevätaurigossa se päälläni paistatella. Jee!

Tässä ohjeet takin tuunaamiseen siltä varalta, jos vaikka joku muukin innostuisi kokeilemaan.


   Tarvikkeet
  • nahka- tai keinonahkatakki
  • nahkaa tai keinonahkaa paloina
  • sakset, nuppineuloja, ompelulankaa ja ompelukoneOmat materiaalini hamstrasin kirpputorilta: takki on SPR:n kirpputorin lastenosastolta löydetty keinonahkatakki, nahkapalat sekaisin keinonahkaa ja aitoa nahkaa samalta kirpparilta. Hankinnat maksoivat yhteensä noin 4 euroa.
Kuten kaikki muutkin projektit, myös tämä kannattaa aloittaa suunnittelulla. On järkevää miettiä etukäteen mihin kohtiin, kuinka paljon ja kuinka pitkiä hapsuja takkiin haluaa. Netistä löytyy hyviä inspiraatiokuvia.

Itse päätin ommella hapsuja takin selkäpuolelle sekä alareunaan, sillä takki on muuten vähän lyhyt. Hieman mietin myös, että kiinnittäisinkö hapsuja myös hihoihin, mutta koska mustia nahkapaloja oli kirpparilla vain rajallinen määrä, päätin toistaiseksi jättää sen tekemättä.

Kiinnitin sopivan kokoisen nahkakaistaleen nuppineuloilla takin selkäpuolella poikittain kulkevaa saumaa vasten. Koska kyseisessä palassa sattui olemaan siisti reuna, kiinnitin palan kylmänviileästi takin päälle.
Seuraava vaihe hieman jännitti. Nimittäin keinonahan ompelu vanhalla ompelukoneella. Olen joitain kertoja onnistunut katkaisemaan neulan ommellessani yhtään jämäkämpää kangasta. Jo hetken epäilin, että meneekö tämäkin projekti liimailuksi. Kuitenkin ompelu sujui yllättävän hyvin. Huh!

Kun olin ommellut kaistaleen paikoilleen, leikkasin  saksilla haluamani kokoisia hapsuja. Perfektionisti tekee tämän kohdan huolella, minä hieman suurpiirteisesti. :D

Saman homman tein myös takin alareunaan, tosin kiinnitin hapsut takin nurjalle puolelle. Reunasta tuli näin tosi siisti. Sen sijaan jos haluaisi hapsuttaa hihat, olisi varmaan hyvä ensin ratkoa vanhat saumat auki ja sitten ommella hapsut sauman väliin. 


Tällainen tuunausprojekti siis tällä kertaa. Mitäs pidät? :) 

Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .