DIY: Kukkapanta muovilusikoista

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Viimepäivinä olen tuunaillut vähän kaikenlaista. Kuitenkin ehkä siistein (ja ainoa loppuunsaattamani) työ on muovilusikoista väsätty hiuskoriste. Moni muukin on varmaan törmännyt Pinterestissä kuvalliseen ohjeeseen, jossa neuvotaan muotoilemaan muovilusikoista kukkia. Olin pitkään halunnut kokeilla menetelmää, vaan en aluksi keksinyt mihin kukkia voisin käyttää.


Yhtenä päivänä olin kuitenkin kaverini kanssa kaupungilla, kun hän päätti ostaa itselleen kukkapannan. Ja niin minulla sitten välähti.Tarvikkeet:

  • pussillinen muovisia kahvilusikoita
  • kynttilä ja tulitikut
  • hiuspanta tai nyöri
  • kuumaliimapistooli 
  • maalia tai kynsilakkoja

Aluksi sulatin muoviset lusikat. Sulatus tapahtuu niin, että lusikka viedään kynttilän yläpuolelle, ei kuitenkaan liian lähelle liekkiä. Kuin itsestään muovi alkaa käpristyä. Lusikkaa voi varovasti muotoilla sormin sulamisen jälkeen, kuitenkin varovasti sillä ainakin allekirjoittanut poltti näppinsä pariinkin otteeseen. 

Suunnittelin kukat niin, että jokaiseen kukkaan tuli 3-5 lusikan kärkeä. Pienempiin kukkiin lusikoita tuli luonnollisesti vähemmän. Jokaisen kukan keskelle taiteilin keskustan eli hieman enemmän käpristetyn muoviosan.


Leikkasin lusikoiden varret pois. Kuitenkin aina yhteen kukkaan jätin pienen pätkän vartta, sillä siitä kukka oli helpompi kiinnittää.

Kun kukkien osat olivat valmiit, aloin liimailla palasia yhteen.  Valitsin liimaukseen tälläkin kertaa kuumaliimapistoolin, sillä sen kanssa työ kuivuu huomattavan nopeasti ja palaset tarttuvat hyvin kiinni toisiinsa. Liima saattaa tosin hieman sulattaa muovia, mutta ainakin itse huomasin, että se edisti palojen yhteensopivuutta.


Kiinnitin kukat letittämääni nyöriin. Asetin varresta jääneen osion letityksen välistä ja liimasin reippaalla otteella toiselta puolelta. 


Lopuksi maalasin kukat erivärisillä kynsilakoilla. Koska halusin pastellisia sävyjä, käytin valkoista lakkaa, johon sekoitin alustaa vasten pienen määrän haluttua sävyä. Toki myös joku muu maali sopii tähän. Kynsilakkoja vaan sattuu yleensä olemaan.


Miltäs näyttää? Lopputulos on vähän modernimpi versio perinteisestä hippikoristeesta. :)

2 kommenttia :

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .