VALOKIRJAIN – OSA 2

tiistai 30. joulukuuta 2014Valokirjainprojekti jatkuu, aiemman osan voi lukea täältä. 


Kun maalatut osat ovat varmasti kuivuneet, kannattaa vielä kerran kokeilla, miltä kirjain näyttäisi valmiina. Maalarinteippi on jälleen hyvä apuväline, tosin kannattaa varmistaa ettei se revi maalipintaa, eli varovaisuutta peliin! On hyvä myös miettiä, kumman puolen muovista haluaa ulkopuoleksi. Itse halusin valkoisen pinnan olevan kiiltävä, joten maalipuoli jäi kirjaimen sisäpinnalle. Musta osa sen sijaan sai olla matta, joten päätin jättää maalipuolen ulkopuolelle.Teipit kannattaa tässä vaiheessa jättää paikoilleen, jotta liimausvaiheessa osat pysyvät paikoillaan. Mielestäni kätevin taktiikka oli repiä teippi kerrallaan irti ja kuumaliimapistoolin avulla kiinnittää kyseinen reuna valkoiseen alustaan (eli siis kirjaimen valkoiseen etusivuun). 

Kuvasta voi huomata, että teipit olivat hieman löyhästi kiinni ja havaittavissa on pieniä rakoja. Kuitenkin löyhä kiinnitys mahdollisti teipin nopean irroituksen ennen liimausta. Pahoittelen surkeaa kuvanlaatua, liimaukset näkyvät melko heikosti oikeanpuoleisissa saumoissa. Kuumaliima on mielestäni paras ratkaisu tätä työtä ajatellen, sillä liimaus kuivuu melko äkkiä. Seuraavaan vaiheeseen voi siirtyä melkein heti. Oli aika ottaa valot esiin ja asetella ne paikoilleen. Kiinnitin ne mustan sähköteipin avulla kirjaimen sisäpuolelle mustiin reunoihin niin, että valo ei kohdennu kohtisuoraan valkoista osaa kohti vaan pikemminkin kohti kirjaimen keskustaa. Lamput siis kiertävät kaikkia mustia reunoja pitkin.

Sähköteippejä voi hyvin siirrellä ja siten kokeilla, miltä valo näyttää kun kirjaimen nostaa pystyasentoon.

Ihan hyvältähän se näytti, hiukan siniseltä, mutta muuten se oli varsin ok.  

Kuitenkaan mikään ei mene ikinä niin kuin Strömsössä, joten huomasin korjattavia kohtia, kun valo paljasti ikävät liimausjäljet muovin läpi. Mikäpä muukaan olisi paras ratkaisu pienten virheiden korjaamiseen kuin sähköteippi, jolla päätin reunustaa kirjaimen aluksi haikein mielin. Lopputulokseen olin kuitenkin ihan tyytyväinen, sillä kirjain sai ikään kuin reunukset. 

Tarkoituksenani on nyt muutaman päivän ajan tarkkailla led-valojen pysyvyyttä, ennen kuin liimaan valkoisen takaosan kiinni valaisimeen. Näin pystyn helpommin korjailemaan valoja ja mahdollisesti lisäämään esimerkiksi liimaa. Tämä menee tällaisenaan pöydällä seinää vasten ihan hyvin!

Sain koko homman tehtyä kahdessa päivässä, saisin ehkä jopa yhdessä mikäli maalin kuivumista ei olisi tarvinnut odotella. Valokirjain ei siis ole niin työläs, kuin mitä pitkät sepustukseni eri työvaiheista antavat olettaa. 

Tällaisenhan voisi antaa jollekin vaikka lahjaksi, vai mitä? :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .