HELPOTUSTA GRADUAHDISTUKSEEN

torstai 5. maaliskuuta 2015

... ja toki muuhunkin opiskelustressiin. Otsikko antaakin vähän osviittaa siitä, miksi en ole hetkeen taas kirjoittanut. Päätin kuitenkin tuskastumisen sijaan tehdä graduahdistukselle jotain, ennen kuin se ehtii yltää suurempiin sfääreihin.

Ja koska en vähään aikaan ole kirjoittanut yhtään ainutta DIY-postausta, niin täältä pesee. Tai no, oikeastaan tämä ei ole varsinainen tee-se-itse -juttu, mutta ehkä tästä voi siitä huolimatta joku muukin hyötyä.

Ainakin itse olen melko visuaalinen oppija (käsittääkseni aika monet ovat?) ja saan parhaimman hyödyn opiskeluista, kun teen aiheista mindmappeja eli miellekarttoja. Koska etenkin gradu on jatkuvasti muuttuva prosessi, päätin ottaa kokeiluun post-it-miellekartan, jota voin mieleni mukaan muuttaa tutkimusaiheen kehittyessä. 

Tarkoituksena siis on kiinnittää miellekarttamaiseen järjestykseen lappusia esimerkiksi vaatekaapin sisäoveen, josta niitä voi sitten vaatteita valitessa tuijotella. Ja kun prosessi jälleen muuttuu, on miellekarttaan helppo lisätä/ottaa pois/muuttaa lappuja ja vaihtaa niiden järjestystä.Joku hurja toki voisi sommitella kivan gradukollaasin vaikka olkkarin seinälle. Minusta ei kuitenkaan ole siihen (ainakaan vielä).


Tarvikkeet kaikessa yksinkertaisuudessaan:

  • kynä / kyniä
  • post-it -lappuja (erivärisiä!)
  • seinä / ovi / jokin tausta, johon miellekartta rakennetaan 

Post-it -lappuja saa varmaan kaikista hiemankin isommista marketeista. Itse ostin omani Tiger -liikkeestä, siellä ne olivat mielestäni melko edullisia. 
Mun gradu kulkee vielä työnimellä taidekauppa. Onneksi on vielä yli vuosi aikaa pohtia sitä, joten ei ole vielä hirveä kiire.

Toivottavasti tätä nyt tulisi hyödynnettyä. Ja jospa tästä idesta joku muukin hyötyisi. :)

Loppuun kuitenkin vielä varoituksen sana: Tigerin post-it -laput eivät ole kaikkein laadukkaimmasta päästä... nimittäin heti kun siirtelin kuvia koneelle kuulin, kuinka ensimmäiset laput putosivat lattialle. Huoh. Näemmä täytyy ottaa teippi avuksi tässä hommassa :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Milja ja Muoviruusut 2014-2015 / Design: Milja .